Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Als ondernemer geen tijd meer verspillen!

← Terug naar alle blogberichten

18u13. Het is het einde van de werkdag, maar de mailbox zit nog vol met onbeantwoorde mails en net dat ene ding wat je vandaag absoluut moest doen is eigenlijk maar half-half gedaan. Een probleempje hier, een paar telefoontjes daar, de facturen moesten nog de deur uit en de dag is voorbij gevlogen.

Uit Nederlands onderzoek blijkt dat meer dan de helft van de ondernemers door zorgen over het eigen bedrijf een slechte nachtrust kent.

Dé grootste oorzaak is een onevenwicht tussen werk en privé.

Werkuren vliegen voorbij, die wil je niet verspillen aan zaken die minder nuttig zijn, uitbesteed kunnen worden of zelfs helemaal worden vermeden. Want voor je het weet is het kwart na zeven, wordt het weeral een afhaalmaaltijd en gooi je je laptop toch nog open ‘om nog een paar kleine dingetjes te doen’.

Bij SumoCoders zijn we grote voorstander van automatisatie en daar zijn we goed in, maar we doen het in de eerste plaats voor onszelf. Het is een afweging van voordelen op lange termijn en de tijdsinvestering op korte termijn. Met andere woorden, hoeveel tijd kost het ons om steeds hetzelfde te doen en hoeveel tijd kost het ons om dat automatisch te laten verlopen?

Neem als voorbeeld een ondernemer die op uurbasis factureert aan verschillende klanten. Hij houdt die uren netjes bij in een tijdregistratiesoftware. Aan het begin van een nieuwe maand gaat hij door alle gepresteerde uren en begint facturen op te maken. Zoveel uur voor klant X, zoveel voor klant Y. Terwijl wordt ook een overzicht van de gepresteerde taken meegestuurd in een rapport. Dan worden alle facturen per mail (of per post) verstuurd naar elke klant en tegelijk naar de boekhouder van de ondernemer.

Daar ben je een halve dag of een dag mee bezig. Elke maand. Je begrijpt dat dat toch efficiënter kan. Koppel al die informatie aan een facturatiepakket, zoals bijvoorbeeld deFactuur, die een groot deel van de standaardtaken met betrekking tot facturatie van je overneemt zodat je meer tijd vrijmaakt. Tijd die je kan spenderen aan ontspanning, familie, vrienden, hobby’s, ...

Ben ik up to date voor de technologische vooruitgang?

20% van de ondernemers ligt wakker van de vraag of ze wel helemaal mee zijn met de technische vooruitgang? Op zich logisch, we worstelen zelf ook met die vraag, en maar goed, want dat houdt ons scherp. Het evolueert allemaal zo snel en zelfs al zit je er middenin, dan is het nog een hele taak om bij te blijven.

Je informeren is daarom zo belangrijk. Onze enquête toonde het ook aan. De meeste vragen draaien vooral rond het gebrek aan informatie of het gebrek aan tijd.

  • Zijn er zaken binnen de onderneming die efficiënter kunnen?
  • Als we die automatiseren, levert dat tijdwinst op?
  • Hoe gaan we er mee aan de slag?

Met al die vragen kunnen we je verder helpen. Vrijblijvend, dat spreekt voor zich.

Enquête automatisatie voor starters

De vragenlijst die we bij starters neerlegden toonde ook aan in welke mate ondernemers omgaan met het zoeken naar tijdwinst.

  • 71% zei dat repetitieve opdrachten op dit moment niét zijn geautomatiseerd.
  • 82% is er van overtuigd dat er tijdwinst én financiële winst kan worden geboekt door dat wel te doen of zegt dat ze eigenlijk onvoldoende bekend zijn met de materie.
  • 88% heeft geen tijd om er mee bezig te zijn, kan de positieve effecten moeilijk inschatten of heeft te weinig kennis in huis.

Die cijfers bewijzen vooral één ding. We weten dat het goed is, maar we doen er té weinig mee.

Een eerste stap? Informatie inwinnen.

Jij vraagt, SumoCoders ontwikkelt

Wat we zoal met maatoplossingen kunnen verwezenlijken:

  • Medewerkers efficiënter laten samenwerken
  • Stockbeheer beter beheren
  • Facturatie automatiseren

SumoCoders BV

google map
Laden
Sumocoders
Afrikalaan 289
9000 Gent
BE