Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Van mest naar energie

Biolectric helpt boerderijen om zelf groene energie te produceren op basis van mest. Zo verlagen ze niet alleen de energiefactuur, maar verkleinen ze ook de CO2 voetafdruk en helpen ze om onze milieudoelstellingen te halen. Wij hielpen met de opvolging van al die installaties.

 

De installaties van Biolectric zetten mest om in groene stroom. Bacteriën laten de mest vergisten en het vrijgekomen gas wordt gebruikt om stroom op te wekken. De top installatie in Vincly, Frankrijk wekte de voorbije 12 maanden maar liefst 246.846 kWh op!

Ondertussen draaien meer dan 100 installaties wereldwijd, van België tot Canada. Al die installaties leveren niet alleen energie voor de boerderij zelf, maar verlagen ook de CO2 uitstoot met meer dan 9.300 ton CO2 per jaar over alle installaties heen. En met de recent getekende deal met Friesland Campina zal dit getal alleen maar verhogen!

De steeds internationaler wordende activiteiten dwong Biolectric om over een systeem te beschikken dat in staat was met de installaties te communiceren op afstand, zodat niet steeds een technieker ter plaatse moest komen. Daarbij rekening houdend dat internet in agrarische gebieden niet altijd heel betrouwbaar is.

Communicatie

Samen met Biolectric bouwden we een systeem waarbij de installatie verbinding maakt en informatie doorstuurt zodra er internetverbinding is. Periodiek wordt gekeken of de verbinding er nog steeds is, zo niet probeert de installatie opnieuw connectie te maken. Op die manier is alle informatie steeds up to date en steeds voor handen.

Dit systeem is een betrouwbaar kanaal waarbij de installatie data kan doorsturen naar onze applicatie, en waarmee commando’s kunnen verstuurd worden vanuit het beheerpaneel naar de installatie zelf.

Statistieken voor de boer

In het beheerpaneel kan de boer de efficiëntie van zijn installatie bekijken. Hij ziet wat de installatie opbrengt en krijgt een melding (via SMS) indien er problemen zijn met de installatie.

Resellers

Dankzij de internationale groei van het bedrijf, heeft Biolectric een internationaal netwerk van verkopers opgebouwd die instaan voor de verkoop in hun eigen regio. Zij krijgen in de beheerinterface een overzicht van alle machines, samen met de verzamelde statistieken. Vanuit het overzicht zien ze direct welke installaties online zijn en wat ze produceren.

Maar resellers kunnen ook een installatie in detail bekijken. Wanneer die gegevens worden opgevraagd toont de beheerpaneel al die data in real time. Dit gaat van het toerental van de motors, temperatuur van de reactor tot het geproduceerde voltage per fase.

Met inzicht in deze cijfers kunnen klanten geholpen worden of techniekers correct geïnformeerd.

Toegang voor de technieker

Naast een klant, wordt aan elke installatie ook één of meerdere techniekers toegewezen, ook zij krijgen toegang tot de aan hen toegewezen installaties..

Techniekers kunnen bovendien ook acties uitvoeren. Zoals de motors stoppen, extra verwarming aanzetten, … of instellingen wijzigen. Zo kan de machine optimaal aangestuurd worden voor een maximale efficiëntie.

Daarnaast hebben ze inzicht in het logboek waarin alle errors en waarschuwingen staan die door de installatie werden doorgestuurd.

Dit project maakt heel duidelijk dat een webapplicatie veel verder kan gaan dan enkel het weergeven van data, een echte integratie met fysieke machines kan evengoed. Ook een project waarbij je een koppeling wil maken tussen de echte wereld en de virtuele? Neem dan zeker contact met ons op.

 

techno sumo

Technobabbel

De installaties communiceren over een openstaande connectie met een Node.js socket. Die slaat alle data voor de statistieken op in een centrale database, de machines sturen die data door met een 10 minuten interval. Op 1 jaar tijd verzamelen we zo ongeveer een 3 GB aan data.

De beheer-interface is gebouwd op basis van ons Framework, en maakt gebruik van verschillende Symfony componenten. Alle communicatie met de machines verloopt via een REST API gebouwd in Node.js. Deze communiceert op zijn beurt met de machine over de openstaande verbinding.

 

Jij vraagt, SumoCoders ontwikkelt

Wat we zoal met maatoplossingen kunnen verwezenlijken:

  • Medewerkers efficiënter laten samenwerken
  • Stockbeheer beter beheren
  • Facturatie automatiseren

SumoCoders BV

google map
Laden
Sumocoders
Afrikalaan 289
9000 Gent
BE