Ga naar de inhoud

Dubbel werk vermijden

Veel tools zijn goed in wat ze doen, maar werken meestal als aparte eilandjes. Meerdere tools gebruiken betekent dus vaak dubbel invoeren van content en dan verlies je tijd. Foto’s worden tegenwoordig ergens bewaard in de cloud met behulp van een tool zoals Dropbox), maar je wil ze natuurlijk ook gebruiken op je website of in je verkooptools zoals bijvoorbeeld Showpad.

Dropbox is een online tool waarmee je bestanden “in the cloud” kan opslaan. Showpad is dan weer dé tool voor de moderne verkoper, waar hij alle belangrijke bestanden bij de hand heeft, waar hij ook is..

Een verkoper pakt graag uit met beeldmateriaal, dat zegt meer dan 1000 woorden. Je kan dus als verkoper alle beelden uit een gedeelde bedrijfsmap op Dropbox gaan plukken en ze gaan uploaden in Showpad. Als je 5 of 10 projecten hebt is dat handelbaar, maar als je er 50 hebt en er komen er steeds meer bij, dan verlies je heel wat tijd bij het steeds overzetten van dezelfde informatie..

We bouwden een koppeling tussen de twee tools die het kopiëren van dezelfde bestanden overbodig maakt. Onze tool scant specifieke mappen uit een Dropbox account op zoek naar pdf’s, video’s en afbeeldingen om ze vervolgens te uploaden naar Showpad. Elk bestand krijgt tags mee op basis van de map waarin ze staat, zo kan je binnen Showpad ook alles snel terugvinden.

Wil je ook zo een koppeling tussen twee applicaties, of heb je zelf een proces waar veel tijd in kruipt? Contacteer ons dan en dan zoeken we samen naar een oplossing.

 

techno sumo

Technobabbel

Geen interface deze keer, maar enkel code. Die spreekt de API’s van Dropbox en Showpad aan om alles in de achtergrond te synchroniseren.

Dropbox heeft als voordeel dat alles snel gaat, dus ook snel toevoegen van honderden files. Maar de API van Showpad moet voor iedereen goed werken. Je wil als verkoper niet in een verkoopgesprek even aan een potentiële klant vragen of hij 15 minuten geduld heeft tot alle bestanden zijn gesynchroniseerd. Daarom bouwden we een wachtrij-systeem in, de wijzigingen in Dropbox worden allemaal in een wachtrij gestoken en worden geleidelijk verwerkt.

 

Jij vraagt, SumoCoders ontwikkelt

Wat we zoal met maatoplossingen kunnen verwezenlijken:

  • Medewerkers efficiënter laten samenwerken
  • Stockbeheer beter beheren
  • Facturatie automatiseren

SumoCoders bvba

Laden
Sumocoders
Afrikalaan 289
9000 Gent
BE