Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Een online rekruteringswebsite & -tool

De vergrijzing aanpakken door het oprichten van een rekruteringsbureau dat (zo goed als) enkel online actief is? 50+'ers en gepensioneerden overtuigen om online te solliciteren? 

Met alle plezier gingen wij de technische uitdaging aan!

Nestor startte in 2016 als eerste rekruteringskantoor met een focus op werkzoekende 50-plussers en gepensioneerden.  Nestor is uniek in z’n aanpak omdat zij vertrekken vanuit het profiel van de werkzoekende in plaats van het jobprofiel.  Tijdelijke of deeltijdse jobs waarin een hoge mate aan flexibiliteit verwacht wordt raken zo alsnog ingevuld.

Enkel digitaal…

Nestor zal je niet in het straatbeeld zien, ze hebben namelijk geen fysieke kantoren. Hun business model, waarbij een maximum van de bedrijfsprocessen exclusief online verlopen, vraagt uiteraard een stevige technische partner. SumoCoders werd ingeschakeld voor de ontwikkeling van de website en de inschrijvingstool.  

Vereisten

De technische vereisten die Nestor stelde aan de website en de online inschrijvingstool, waren vrij beperkt:

  • Een overzichtelijke website: de structuur waarop informatie geordend wordt is een belangrijk punt. De doelgroep van Nestor is, in tegenstelling tot de huidige generatie, niet opgegroeid met websites. Hen op een eenvoudige manier door de website gidsen is dan ook heel belangrijk.
  • Een grote font size. Toegegeven ‘grote’ is relatief. Toch hebben we in de keuze van de lettergrootte rekening gehouden met het feit dat de doelgroep soms al wel eens minder scherp ziet en minder vlot kleine lettertjes kan lezen.
  • Een gemakkelijke inschrijvingstool die de drempel om online te registreren en te solliciteren wegneemt

Nestor & SumoCoders

Vanaf het moment waarop Nestor door mond-aan-mond reclame in contact kwam met SumoCoders verliep de samenwerking bijzonder vlot.

Stap 1: De briefing

Bij het begin van het project werd vooral het einddoel van de website besproken. Het moest duidelijk zijn dat werknemers en werkgevers zich konden inschrijven. Nestor zelf zou dan zelf instaan voor de matching tussen werknemer en werkgever.

Stap 2: Het design

Op basis van aangeleverde mockups werd een design uitgewerkt. Zoals gewoonlijk werkten we eerst de homepage uit, nadien volgden enkele onderliggende pagina’s. 

Stap 3: Ontwikkeling & testfase

Nadat Nestor tevreden was over het design zijn we direct aan de slag gegaan met de implementatie van het ontwerp. Onze ervaring met de AnySurfer richtlijnen, zorgde ervoor dat de website ook op maat van 50-plussers en gepensioneerden gebouwd werd.

Uiteraard werd ook deze website eerst intern door ons team getest, alvorens we opleverden aan Nestor.

Stap 4: Lancering website

Na een feedbackronde van Nestor, was de website klaar om zijn marktaandeel binnen de rekruteringssector te veroveren. Wij bij SumoCoders vonden het alvast fijn om deze Nestor lost te laten op het internet.

Nicolas Moerman

De website werd heel enthousiast onthaald door het doelpubliek. Ons doelpubliek is niet echt technologisch ingesteld, dus het was belangrijk dat zij vlot hun weg vonden doorheen de website.

Nicolas Moerman, Oprichter van Nestor

En ook de klanten van Nestor zijn alvast zeer enthousiast!

  • Gebruiksvriendelijke website: 50-plussers en gepensioneerden vinden gemakkelijk hun weg doorheen de website.
  • Vlotte inschrijvingstool: zowel werkgevers als werknemers vinden het juiste inschrijvingsformulier snel terug.
techno sumo

Technobabbel

Deze website werd gemaakt met als basis Fork CMS.

Jij vraagt, SumoCoders ontwikkelt

Wat we zoal met maatoplossingen kunnen verwezenlijken:

  • Medewerkers efficiënter laten samenwerken
  • Stockbeheer beter beheren
  • Facturatie automatiseren

SumoCoders BV

google map
Laden
Sumocoders
Afrikalaan 289
9000 Gent
BE