Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Een webapplicatie voor advocaten

Toen LDR uit hun het vorige softwarepakket gegroeid was, kreeg Sumocoders de kans een nieuwe oplossing op maat te ontwikkelen. 

Wat houdt een webapplicatie van advocaten precies in? Je ontdekt het in deze case.

Sinds hun oprichting in 1997, is LDR en het grootste advocatenkantoor in Vlaanderen op vlak van omgevings -, milieu- en ruimtelijke ordeningsrecht. Hun praktijkgerichte en wetenschappelijke benadering van heel wat verschillende milieujuridische thema’s, maakt hen uniek.

Software die meegroeit met het bedrijf

Om hun dossiers te beheren, werkte LDR jarenlang met een op maat ontwikkelde applicatie, bovenop Microsoft Access. Naarmate de tijd vorderde, merkte LDR dat de huidige oplossing niet meer aan hun eisen voldeed. De keuze om hun processen aan te passen zodat de tools kunnen meegroeien met het bedrijf, was snel gemaakt.

Een webapp: altijd en overal beschikbaar

Heel wat medewerkers van LDR zijn niet altijd aanwezig op kantoor. Toch verwachten ze, ongeacht hun fysieke locatie, hun uren te kunnen loggen, kosten door te geven, etc. Een webapplicatie die van op elke locatie, via het internet geraadpleegd kon worden, was dus de enige optie.

Maatwerk voor maximale efficiëntie

Aangezien het vorige pakket op maat van LDR ontwikkeld was, was het voor hen evident om ook deze keer te investeren in maatwerk. Een standaard pakket zou immers onvoldoende bijdragen tot de efficiëntie in de dagdagelijkse werking van het advocatenkantoor.

De verwachtingen van LDR

Het bouwen van een goede webapplicatie start met het oplijsten van de specifieke vereisten. In samenspraak met LDR werden dit de minimale vereisten:

  • De webapplicatie moet van overal toegankelijk zijn.
  • Nummering van een dossier moet automatisch verlopen.
  • Contactgegevens van personen die gerelateerd zijn aan een bepaald dossier (klant, contactpersoon, tegenpartij, experten, …) moeten op een eenvoudige manier terug te vinden zijn.
  • Tijdregistratie voor de advocaten, juristen en ondersteunende collega’s moet geregistreerd kunnen worden.
  • Bijhouden van kosten (brieven, aangetekende zendingen, …) moet eenvoudig verlopen.
  • Mogelijkheid tot vlotte facturatie van de uren en kosten.
  • Verkrijgen van de juiste rapportage op verschillende niveau’s (dossier, werknemer, kantoor, …).

LDR & SumoCoders

LDR & SumoCoders ontmoetten elkaar op een opleidingsmiddag voor advocaten. Leveranciers konden hier hun software, conform met de BTW regels en ontwikkeld voor advocaten, voorstellen. SumoCoders had op dat moment geen concreet pakket beschikbaar, maar stelde zich voor als expert in het bouwen van software op maat.

Stap 1: De briefing

De basis van de ideale webapplicatie voor LDR lag in het samen bekijken van de bestaande applicatie. Problemen werden in kaart gebracht en kregen stuk voor stuk een oplossing. Deze analyse vormde de basis van de briefing voor ons team developers.

Stap 2: Ontwikkelen en data importeren

Het ontwikkelen van een webapplicatie volgens de uitgeschreven briefing, was echter niet voldoende voor LDR. Vooraleer LDR de webapplicatie degelijk kon testen, moest alle data uit de oude applicatie (automatisch) gemigreerd en nagekeken worden.

Stap 3: Testen, fine-tunen en vergelijken: oud versus nieuw

Voor SumoCoders is de testfase een cruciale stap binnen elk project. Het succes van een project kan je al detecteren tijdens deze fase. Tijdens de testfase heeft de klant wat ruimte voor bijsturing. Hier kozen we ervoor om tijdens de testperiode, het oude en nieuwe platform dubbel te laten lopen. Nadien werd alle data overgenomen en werd het nieuwe programma in gebruik genomen.

Stap 4: Work in progress

LDR is nog steeds een tevreden klant van SumoCoders. Op regelmatige basis, wordt de webapplicatie aangepast en uitgebreid. Zo hebben we bijvoorbeeld nog extra rapportage toegevoegd en houden we extra data bij van contactpersonen.

Geïntrigeerd door ons werk voor LDR? Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan zeker contact met ons op!

techno sumo

Technobabbel

Deze webapplicatie heeft als basis Spoon-library (php), maar maakt gebruik van een aantal Symfony-componenten. Er is een koppeling voor de facturatie met De Factuur.

Jij vraagt, SumoCoders ontwikkelt

Wat we zoal met maatoplossingen kunnen verwezenlijken:

  • Medewerkers efficiënter laten samenwerken
  • Stockbeheer beter beheren
  • Facturatie automatiseren

SumoCoders BV

google map
Laden
Sumocoders
Afrikalaan 289
9000 Gent
BE