Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Responsive website inclusief ledenportaal

De website van NSZ is hét kanaal om alle laatste ondernemersnieuwtjes te lezen. Ongeacht of je de site bezoekt via je laptop, smartphone of tablet, de site straalt een optimale gebruikerservaring uit.

Benieuwd hoe NSZ en SumoCoders dit project aangepakt hebben, lees dan zeker verder.

 

NSZ, het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen, is dé bondgenoot van alle zelfstandigen, vrije beroepen en KMO’s in België. Hun diverse team adviseurs, juristen, dossierbeheerders, regiomanagers en –vertegenwoordigers staat ten alle tijde voor hun klanten klaar.

Sven Nouten

Dankzij onze nieuwe responsive website en ons ledenportaal, is NSZ weer mee met de laatste digitale trends!

Sven Nouten, Communicatieverantwoordelijke bij NSZ

De website van NSZ wil in de eerste plaats informeren.
Je vindt er alle ondernemersnieuws op terug, aangevuld met praktische informatie over de diensten en voordelen van NSZ. Maar bijkomend wil NSZ hun leden een extra dienstverlening aanbieden onder de vorm van een ledenportaal, afgeschermd met login.

Een nieuwe website met ledenportaal

Meer en meer mensen surfen via hun smartphone en tablet. In het teken van grotere gebruiksvriendelijkheid stemden we de website hierop af. Zowel de site structuur, de leesbaarheid van de teksten als het design werd aangepakt in functie van de ideale gebruikerservaring ongeacht het toestel waarmee de bezoeker surft.

Bijkomend wou NSZ een ledenportaal voorzien waarin leden heel eenvoudig toegang hebben tot verschillende formulieren en documenten. Zelfs het magazine kunnen ze online raadplegen.

Dankzij deze toegankelijkheid van informatie, is een deel van de werking van het NSZ verhuisd naar het online platform. Hierdoor kan NSZ zich nog meer focussen op hun core business: het helpen van hun leden.

Vereisten

Voor NSZ waren dit de belangrijkste vereisten binnen het project:

  • Een duidelijke en responsive website.
  • Het promoten van nieuwsberichten meer op de voorgrond duwen.
  • Extra dienstverlening aanbieden aan hun leden mogelijk maken.
  • De leden de mogelijkheid geven het magazine online te lezen.

Deze vereisten moesten tegemoetkomen aan de vaststelling van NSZ dat veel bezoekers vrij snel de website opnieuw verlieten.

NSZ & SumoCoders

Op het moment dat NSZ ons de opdracht gaf om de nieuwe website te bouwen, hadden we al verschillende projecten succesvol afgerond voor hen. Zo werd ons in het verleden al gevraagd om verschillende initiatieven te onderbouwen met een op maat gebouwde campagnewebsite, zoals voor;

Stap 1: De briefing

Uit ervaring hebben we geleerd dat het belangrijk is om in de briefing de puntjes op de i te zetten. De technische vereisten en wensen van de klant in kaart brengen is een must. Vooral op vlak van design was het relevant om samen met NSZ zicht te krijgen in verwachtingen qua look and feel. De input om de designs grondig onder handen te nemen is zeer waardevol om te bepalen in welke richting onze designer kan denken.

Stap 2: Focus op het design

Aangezien het belangrijk was om de juiste sfeer te creëren voor de website, startten we met het ontwerpen van de homepage en enkele belangrijke binnenpagina’s.
Pas op het moment dat iedereen overtuigd is van het design, konden we starten met het effectief bouwen van de site.

Stap 3: Testen voor het lanceren bij het grote publiek

Bij SumoCoders hebben we zowel een interne testronde als een testronde met de klant. Wanneer het volledige team de website heeft nagekeken, stellen we ons werk met trots voor aan de klant.
NSZ testte de website vanuit het standpunt van de leden om er zo zeker van te zijn dat zowel de functionaliteiten, de content als het design paste binnen de verwachtingen.

Stap 4: Lancering van een nieuw tijdperk

Eens de website ook door NSZ goedgekeurd was, werd het gelanceerd voor het grote publiek. Dankzij de nieuwe responsive website met ledenplatform, is NSZ terug volledig mee met de digitale transformatie.

De meerwaarde voor NSZ

  • Responsive website: NSZ heeft vanaf nu een duidelijke website die ook via smartphone en tablet bezocht kan worden.
  • Login voor leden: Het afgeschermde deel voor de leden is nu nog in beta-test, maar we verwachten een echte impact wanneer de leden de extra functies kunnen gebruiken.
  • Tevreden over de samenwerking: Voor nieuwe projecten komt NSZ steeds terug bij ons. Zij zijn tevreden over onze skills en de vlotte samenwerking.

Geïntrigeerd door ons werk voor NSZ? Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan zeker contact met ons op!

techno sumo

Technobabbel

Deze website heeft als basis Fork CMS, voor het ledengedeelte werd een koppeling voorzien met het ERP-pakket van NSZ.

Jij vraagt, SumoCoders ontwikkelt

Wat we zoal met maatoplossingen kunnen verwezenlijken:

  • Medewerkers efficiënter laten samenwerken
  • Stockbeheer beter beheren
  • Facturatie automatiseren

SumoCoders BV

google map
Laden
Sumocoders
Afrikalaan 289
9000 Gent
BE