Ga naar de inhoud
Let op: Om de gebruikerservaring op deze site te verbeteren gebruiken we cookies.

Woonzorgcentrum 2.0

Ook in een woonzorgcentrum is technologie dagelijkse kost. Geen papiertjes meer achter een glazen plaatje aan elke kamer in WZC Sauvegarde!

Peter van Whitemilk stelde ons een project voor dat hard- en software combineert.

Woonzorgcentrum Sauvegarde wou af van de oubollige manier om duidelijk te maken wie er in welke kamer verblijft en kozen er voor om aan elke kamer een scherm te plaatsen.

Alle informatie over de bewoners zit in het bestaande CareSolutions systeem. Het was dus vanzelfsprekend dat we alle nodige data hieruit ophalen zodat het scherm steeds de juiste informatie weergeeft zonder apart beheersysteem.

Onze taak bestond er in die data op te halen en weer te geven op het juiste scherm. Niet alleen de foto en naam van de bewoner, maar ook extra informatie zoals bijvoorbeeld de verplichting om een mondmasker te dragen. Naast al die praktische informatie introduceerden we ook een aantal gimmicks, zo krijgt het scherm op de verjaardag van de bewoner een andere, leuke layout.

Aan de ingang van het woonzorgcentrum staat een groot scherm waarop je kan zoeken naar de juiste bewoner, op naam of kamernummer. Als je de juiste persoon gevonden hebt krijg je een korte wegbeschrijving, en zal het scherm aan de kamer ook oplichten en een groene kleur krijgen. Zo is het voor de bezoeker meteen duidelijk waar hij moet zijn..

 

Heb je ook een project dat verder gaat dan het web? Neem dan contact met ons op.

techno sumo

Technobabbel

De webapplicatie draait volledig op Node.js. Elk scherm vraagt zijn unieke informatie op via een centrale JSON API, deze leest op zijn beurt de data uit CareSolutions uit.

Daarnaast heeft elk scherm ook een websocket-connectie om updates te ontvangen, bijvoorbeeld om het scherm te laten veranderen van kleur als men een kamer opzoekt.

We spreken ook de ingebouwde LEDs van het scherm aan door middel van Philips hun SICP protocol.

Jij vraagt, SumoCoders ontwikkelt

Wat we zoal met maatoplossingen kunnen verwezenlijken:

  • Medewerkers efficiënter laten samenwerken
  • Stockbeheer beter beheren
  • Facturatie automatiseren

SumoCoders BV

google map
Laden
Sumocoders
Afrikalaan 289
9000 Gent
BE