Ga naar de inhoud

Een online rekruteringswebsite & -tool

De vergrijzing aanpakken door het oprichten van een rekruteringsbureau dat (zo goed als) enkel online actief is? 50+'ers en gepensioneerden overtuigen om online te solliciteren? 

Met alle plezier gingen wij de technische uitdaging in dit verhaal aan!

Nestor startte in 2016 als eerste rekruteringskantoor met een focus op werkzoekende 50-plussers en gepensioneerden.  Nestor is uniek in z’n aanpak omdat zij vertrekken vanuit het profiel van de werkzoekende in plaats van het jobprofiel.  Tijdelijke of deeltijdse jobs waarin een hoge mate aan flexibiliteit verwacht wordt, raken zo alsnog ingevuld.

Enkel digitaal…

Nestor zal je niet in het straatbeeld zien, zij hebben namelijk geen fysieke kantoren. Dit business model waarbij een maximum van de bedrijfsprocessen exclusief online verlopen, vraagt uiteraard een stevige technische partner. SumoCoders werd ingeschakeld voor de ontwikkeling van de website en de inschrijvingstool.  

Vereisten

De technische vereisten die Nestor stelde aan de website en de online inschrijvingstool, waren vrij beperkt.:

  • Een overzichtelijke website: de structuur waarop informatie geordend wordt, is een belangrijk punt. De doelgroep van Nestor is, in tegenstelling tot de huidige generatie, niet opgegroeid met websites. Hen op een eenvoudige manier door de website gidsen is dan ook heel belangrijk.
  • Een grote font size. Toegegeven ‘grote’ is relatief. Toch hebben we in de keuze van de lettergrootte rekening gehouden met het feit dat de doelgroep soms al wel eens minder scherp ziet en minder vlot kleine lettertjes kan lezen.
  • Een gemakkelijke inschrijvingstool die de drempel om online te registreren en te solliciteren wegneemt

Nestor & SumoCoders

Toen Nestor door mond-aan-mond reclame in contact kwam met SumoCoders, ging het zeer snel.

Stap 1: De briefing

Bij het begin van het project werd vooral het einddoel van de website besproken. Het moest duidelijk zijn dat werknemers en werkgevers zich konden inschrijven. Nestor zelf zou dan zelf instaan voor de matching tussen werknemer en werkgever.

Stap 2: Het design

Op basis van aangeleverde mockups, werd een design uitgewerkt. Zoals gewoonlijk werkten we eerst de homepage uit, nadien volgden enkele onderliggende pagina’s. 

Stap 3: Ontwikkeling & testfase

Nadat Nestor tevreden was over het design, zijn we direct aan de slag gegaan met de implementatie van het ontwerp. Onze ervaring met de AnySurfer richtlijnen, zorgde ervoor dat de website ook op maat van 50-plussers en gepensioneerden gebouwd werd.

Uiteraard werd ook deze website eerst intern door ons team getest, alvorens we opleverden aan Nestor.

Stap 4: Lancering website

Na een feedbackronde van Nestor, was de website klaar om zijn marktaandeel binnen de rekruteringssector te veroveren. Wij van SumoCoders vonden het alvast fijn om deze Nestor, z’n plaatsje te helpen vinden op het internet..

Nicolas Moerman

De website werd heel enthousiast onthaald door het doelpubliek. Ons doelpubliek is niet echt technologisch ingesteld, dus het was belangrijk dat zij vlot hun weg vonden doorheen de website.

Nicolas Moerman, Oprichter van Nestor

En ook de klanten van Nestor zijn alvast zeer enthousiast!

  • Gebruiksvriendelijke website: 50-plussers en gepensioneerden vinden gemakkelijk hun weg doorheen de website.
  • Vlotte inschrijvingstool: Zowel werkgevers als werknemers vinden hetjuiste inschrijvingsformulier snel terug.
techno sumo

Technobabbel

Deze website werd gemaakt met als basis Fork CMS.

En hoe kunnen we jou helpen?

Je zit met een geniaal idee, maar hebt geen kaas gegeten van webontwikkeling? Je wil je medewerkers efficiënter laten samenwerken, de stock beter beheren of facturen automatisch laten versturen?

De kans is groot dat een applicatie op maat uitkomst biedt.

Neem contact met ons op en je zal versteld staan van wat we voor jou kunnen doen.

 

Sumocoders bvba

Laden
Sumocoders
Afrikalaan 289
9000 Gent
BE